menu

Klöber Mera bureaustoel

Klöber Mera

Kwalitatieve bureaustoel in optima forma!

Klöber Mera bureaustoel

Klöber Mera is een solide bureaustoel die de mogelijkheid biedt voor snelle aanpassing aan meerdere gebruikers.

De Mera bureaustoel is voorzien van een hightech kunststof mesh rugleuning, een gestoffeerde rugleuning, rondom gestoffeerde rugleuning of een rugleuning met tricotagenet.

Design: Jörg Bernauer

Mechaniek Mera

Klöber Mera bureaustoel is voorzien van het “punt-synchroon-mechaniek”. Dat wil zeggen dat de bureaustoel de natuurlijke bewegingen ondersteunt: buigt men zich naar voren dan gaat synchroon aan de rugleuning ook de zitting naar voren. Als gevolg hiervan wordt het bekken in een rechte zitpositie gebracht.

Tevens zorgt dit mechanisme ervoor dat de rugleuning op hetzelfde punt tegen de rug blijft en niet omhoog of omlaag verschuift, wat een zogenaamd “hemd-uit-de-broek-effect” zou veroorzaken.

Voordelen

 • Mera past overal qua vorm, kleur en functionaliteit
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Slimme techniek vereenvoudigt het gebruik
 • Grote keuze maar uniforme vormgeving
 • Bevordert gezondheid en verhoogt efficiency
 • Alle instellingen zijn handmatig in te stellen wat prettig is voor een vaste gebruiker.
 • Te voorzien van ergonomische en comfortabele Celligence (lucht) zitting.
 • Klöber is een private onderneming uit Duitsland die zeer hoge kwaliteit levert.
 • Helemaal zelf samen te stellen of als complete NPR stoel leverbaar.
 • Complete productlijn inclusief conferentiestoelen.
 • Geen automatische stoel wat inhoud dat de gebruiker zich in de stoel moet verdiepen.

Eigenschappen

Klöber Mera bureaustoel - rugleuning

De Mera kan naar wens uitgerust worden met een gestoffeerde rug of een net rugleuning.  Deze Mera Network is gemaakt uit één stuk (3-componententechniek) en voelt comfortabel aan. Het patroon van de rug richt zich in zijn geometrie naar de lichaamsvormen: Dus hoe groter de mazen des te groter de flexibiliteit, hoe kleiner des te meer stevigheid.

Deze inventieve Network uitvoering heeft dus eigenlijk een automatische lendensteun. Frame en net zijn hier uit één stuk gemaakt.

Klober Mera bureaustoel

Klöber Mera celligence®-zitting

Optioneel is de Klöber Mera bureaustoel te voorzien van het Celligence-systeem. De luchtstromen in het zitkussen bevorderen het bewegend zitten en zorgen voor een constante beweging van de rug, hierdoor worden de rugspieren geactiveerd.

Dit zichzelf opblazende kussen past zich aan aan uw rug en lichaamsgewicht. Zo voorkomt het Celligence-systeem een verkeerde houding en bevordert het het gezond zitten. 

Buiten de ergonomische aspecten geeft de Celligence zitting tevens ook een heel zacht en comfortabel gevoel. Door middel van een drukknopje onder de zitting kan de druk naar wens ingesteld worden.

Celligence zitting

Klöber Mera Klimaatstoel

Mera Klimastuhl®

Ontwerper: Jörg Bernauer

Vrouwen en mannen hebben een heel ander temperatuurgevoel. Voor sommigen is het te warm, voor anderen te koud. Zelf de “juiste” temperatuur kunnen bepalen is een belangrijke voorwaarde om je goed te voelen op de werkvloer.

De Klöber Klimastuhl ® maakt dit mogelijk: elke medewerker kan de temperatuur op elke werkplek regelen en zijn eigen comfortabele temperatuur instellen. 

 • Goed voorzien van airconditioning rondom: “verwarming” en “ventilatie” in de zitting en rug
 • Absolute bewegingsvrijheid: draadloze batterijvoeding met laadcontroledisplay
 • Echte energiebundel: “Overuren vriendelijk” dankzij een batterijduur tot 16 uur
 • Intelligentie inbegrepen: de klimaatfunctie schakelt automatisch uit als je opstaat.
Mera Klimaatstoel

Klöber Mera NPR uitvoering

De NPR uitvoering van de Mera bureaustoel is standaard uitgevoerd met multifunctionele armleggers (zwart) met een groter verstelbereik. De stoel kan 10 cm naar voren worden bewogen en de maximale zithoogte is met 4cm verlengd (41-55cm.)

De bureaustoel is standaard voorzien van zwarte kunststof rugschaal en aluminium kruisvoet (zwart). Andere uitvoeringen tegen meerprijs leverbaar.

Het bedrijf is in 1935 opgericht door Margarete Klöber . Wat zeer opmerkelijk voor die tijd is. Opmerkelijk is ook dat het al die jaren is gelukt om keer op keer bureaustoelen te ontwikkelen met een nieuwe visie op het zitten op kantoor.

De absolute aandacht voor bureaustoelen betekent dat Klöber diep kan doordringen tot in het bureaustoel-DNA. Zo ontstaan er bureaustoelen die met geniale ideeën zeer specifieke uitdagingen het hoofd bieden, bijvoorbeeld een moeilijk binnenklimaat, elektrostatische ontlading, stiltewerkplekken in de kantoortuin of maximale individualisering.

Bij Klöber zetten ze zich actief in voor een duurzaam gebruik van grondstoffen. In de bureaustoelen verwerken ze duurzame, deels ook gerecyclede materialen en probleemloos verwisselbare onderdelen. Deze maatregelen verlengen hun levensduur en brengen het grondstofverbruik tot een minimum terug.

Collectie Klöber Mera

De gebruiksaanwijzing van Klöber Mera

Documentatie en informatie

Scroll naar top