Europees Hof verbiedt kantoorstoelen norm NPR 1813

Europees Hof verbiedt kantoorstoelen norm NPR 181

De NPR 1813 is verleden tijd.

Het Europese Hof in Luxemburg heeft vanochtend korte metten gemaakt met de Nederlandse richtlijn voor kantoorstoelen.

Protectionisme ligt ten grondslag aan de NPR 1813.

Het hof spreekt van 'een protectionistische richtlijn' die 'niet past binnen het Europese systeem van open grenzen'. De NPR 1813 is een richtlijn die speciaal gericht is op de Nederlandse beroepsbevolking omdat deze naar verluidt een breder spectrum aan extreem grote en extreem kleine medewerkers kent dan andere Europese landen.

Het Europese hof maakt gehakt van deze redenering. "In een vrije markt dienen richtlijnen vrij te zijn van protectionistische tendenzen", aldus de uitspraak. "Het hanteren van de richtlijn door opdrachtgevers is met onmiddellijke ingang verboden."

Eindelijk een kans voor betere ergonomische zitoplossingen.

De uitspraak van het hof wordt ongetwijfeld met gejuich ontvangen bij buitenlandse producenten van kantoorstoelen. Bij hen was de NPR 1813 al sinds het ontstaan een doorn in het oog, niet in het minst vanwege de extra productie- en ontwikkelingskosten die gemaakt moesten worden om een stoel geschikt te maken voor de Nederlandse markt.

3Dee bureaustoel van Aeris

Gezond zitten is niet afhankelijk van een NPR 1813

Boom Kantoorprojecten is altijd op zoek geweest naar bureaustoelen en zit-oplossingen die bijdragen aan een betere gezondheid en minder rugproblemen.

Helaas voldeden deze vaak bijzonder goede producten niet aan de dan geldende norm of werden door de fabrikant vanwege de hoge kosten niet voor normering ingediend.

En bij sommige goedgekeurde stoelen kan men vaak zijn vraagtekens zetten.

Bron: Inside Information

Helaas was dit een 1 april grap.

Geplaatst op