Nieuwe Werken biedt kansen en oplossingen

De Y generatie gaat het personeelsbestand steeds meer domineren en heeft heel andere wensen als het op de werkomgeving aankomt dan voorgaande generaties. Maar ook deze generaties nemen steeds meer eigenschappen over van de Y generatie.
[wooslider slide_page=”hnw” slider_type=”slides” theme=”business” layout=”text-right” overlay=”full” thumbnails=”default” link_slide=”true” display_title=”true” imageslide=”true” order=”ASC” order_by=”date”]
Daarom is de klassieke manier van werken voor de meeste organisaties niet meer te verdedigen. De verwachting is dat in de toekomst werknemers van de Y generatie de voorkeur geven aan organisaties die hun manier van werken het beste faciliteert. Als zij een nieuwe werkomgeving zoeken zal de manier van werken een belangrijk criterium zijn bij het maken van hun keuze.

Gedurende de afgelopen decennia is de gemiddelde afstand tussen wonen en werken steeds groter geworden wat enorme druk heeft gezet op de mobiliteit. Als gevolg hiervan is het tijdsverlies toegenomen, het milieu zwaarder belast en de kosten voor woon-werk verkeer explosief gestegen. Door de opkomst van de internet maatschappij worden er kansen geboden deze problemen aan te pakken en te verlichten. Daarvoor is het nieuwe werken in het leven geroepen, een term die de lading niet dekt.

Het Nieuwe Werken een voorwaarde voor een succesvolle toekomst.

Onze manier van werken wordt meer en meer bepaald door de mogelijkheden die ons via het internet bereiken en de IT industrie ons biedt. Deze mogelijkheden nemen we mee naar onze werkplek. En die werkplek kan overal zijn.

Bij het moderne werken gaat het om het faciliteren van de juiste functionaliteit daar en wanneer deze nodig is. Vertrouwen is daarbij de voorwaarde van een succesvolle implementatie van HNW.

[quote]Ondanks de crises zal het in de nabije toekomst steeds moeilijker voor organisaties worden voldoende gekwalificeerd personeel te vinden.[/quote]

Begin met een goed opgezette pilot en maak van HNW een succes.

Vertrouwen wordt nooit overnacht bereikt, een radicale overstap op “Het Nieuwe Werken” is dan ook een risicovolle benadering. Een geleidelijke invoering van HNW voorkomt dat er grove fouten bij de implementatie ontstaan en laat het proces op een natuurlijke manier verlopen. De beste manier is iedereen zijn eigen manier van werken te laten kiezen en dit te faciliteren.

Het Nieuwe Werken, een zegen of een gruwel?

Voor de een is het nieuwe werken een zegen omdat de file vermeden kan worden of de kinderen opgevangen kunnen worden als dat nodig is. Gewoon thuis eerst de mail verwerken nog even afspraken maken en dan naar kantoor zodra de file is opgelost om daar in teamverband aan een project te werken. Een ander heeft niet de discipline om zelfstandig te werken of de thuissituatie leent zich niet voor thuiswerken, dan wordt het nieuwe werken helemaal niet als prettig ervaren. De ideale vorm is die waarin beide groepen gefaciliteerd worden.

Het Nieuwe Werken is maatwerk!

Elke organisatie is anders en functioneert anders, daarom dient er eerst een goede analyse gemaakt te worden om te kijken hoe, waar en waarom het nieuwe werken gefaciliteerd dient te worden. Als het op de juiste manier geïmplementeerd wordt is het nieuwe werken een succes voor werknemer, werkgever en het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.