Kasten, een overzicht van mogelijkheden

Kasten voorzien in opbergruimte voor uw bezittingen, ordners, hangmappen, voorraad of benodigdheden. Ondanks het feit dat we steeds meer papierloos werken blijft praktische opbergruimte van belang.

Kasten zijn er in diverse soorten:

  • Draaideurkast of vleugeldeurkast
  • Schuifdeurkast
  • Roldeurkast
  • Zweefdeurkast
  • Ladekast - Hangmappenkast
  • Open kast
  • Legbordenwand
  • Apothekerskast
  • Overige kasten

Wij geven u hieronder een korte uitleg van de diverse kasten:

Draaideurkast of vleugeldeurkast

kasten
combinatie van een vleugeldeurkast, roldeurkast en open kast

Kasten met 1 of 2 uitslaande deuren. Deze kasten zijn vaak voorzien van legborden en geschikt voor het archiveren van ordners en laterale A4 hangmappen.

Schuifdeurkast

Kast voorzien van 2 schuifdeuren. In het algemeen worden deze kasten voorzien van legborden en hangmappensystemen  en hierdoor geschikt voor ordners en hangmappen. (ophelis Serie E +S)

Roldeurkast

Doordat de roldeuren in de kast verdwijnen nemen deze kasten weinig ruimte in beslag, u maakt dus optimaal gebruik van de ruimte. Roldeurkasten kunnen ingericht worden met legborden, uittrekframes, uittreklades en uittrekbare legborden.

Zweefdeurkast

Een elegant kastensysteem waarvan de grote paneeldeuren voor de kast schuiven, dus geen deuren in de loopweg. Door de grote schuivende panelen brengt het optisch rust in de ruimte. Kast kan ingericht worden met allerlei accessoires als  legborden/ hangmappenframes/ diverse laden/ garderobe inrichting. Met andere woorden deze kast kunt u naar eigen wensen inrichten. (ophelis Glider)

Ladekast - hangmappenkast

Een hangmappenkast is een ladekast voorzien van hangmappensystemen. De hangmap hangt u met de 2 haakjes aan het systeem. Er bestaan A4 hangmappen en A4-folio hangmappen. Het verschil tussen deze twee soorten hangmappen zit in de afmeting: A4 hangmappen hebben een breedte, gemeten tussen de haakjes, van 330mm. A4 folio hangmappen hebben een breedte van 360mm.

Open kast

Een kast zonder deuren. De kast is voorzien van legborden en tegenwoordig komt het vaak voor dat er allerlei mogelijkheden zijn om mee in te richten: een middenwand, vakverdeler een ordnervak of design laden. Hierdoor kunt u van een open kast een persoonlijke en unieke kast maken (ophelis Facett)

Legbordenwand

Een legborden wand is een legbordensysteem gehangen aan dunne staaldraden en bevestigd aan een wandpaneel. Door het ontbreken van een kasthuis neemt het geheel niet veel ruimte in beslag en heeft het een luchtig en minimalistisch karakter (ophelis Pan)

Apothekerskast

De apothekerskast combineert de functie van persoonlijke opbergruimte en afscheiding -en ruimteverdelingsfunctie: wanneer geopend biedt deze kast een privéomgeving op de werkplek. De apothekerskast spaart een ladenblok uit en is door zijn kubistische vorm zeer compact (ophelis orga.cube)

kasten - akoestische uitvoering

akoestische kasten
kasten als akoestische ruimteverdeler

Een kast kunt u inzetten als alleen een opbergsysteem maar het is ook mogelijk om een kast te gebruiken als archivering in combinatie met ruimte deling.

In kantoren met een open structuur is weinig privacy en met wat lagere kasten - denk aan 3 of 4 OH - kunt u prima de ruimte breken, denk dan vooral ook aan dubbelzijdig manier van opstelling. In het geval van een open structuur heeft men vaak een akoestiek probleem en in dit geval zou een akoestische uitvoering van kasten een oplossing kunnen bieden.

Een akoestische kast realiseert men door de kast te voorzien van microgeperforeerde fronten of akoestisch front en achterwand bij een kast die los in de ruimte is gepositioneerd.

Kasten zijn leverbaar in verschillende afmetingen en diverse kleuren. Bij sommige kasten heeft u de keuze tussen een uitvoering op plint of pootjes.

Bent u op zoek naar kasten ? Op onze website vindt u een groot aantal van ons kasten aanbod. Indien u een vraag heeft of wilt u graag een advies op maat, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.