Bureaustoelen

Bureaustoelen

Adviezen van de specialist

Bureaustoelen worden ontwikkeld om de mens ongemerkt zoveel mogelijk te laten bewegen, deze bewegingen zorgen ervoor dat de gebruiker zich fit blijft voelen waardoor een verslapping van het spierstelsel en stagnatie van de bloedsomloop wordt voorkomen. Hoe meer activiteit de bureaustoel in het lichaam veroorzaakt, des te ergonomischer deze is, de gebruiker al zich veel prettiger voelen en productiever gaan werken.

Maar een goede ergonomische bureaustoel uitzoeken is een lastige zaak. Er zijn verschillende zit-concepten, die elk hun eigen eigenschappen en kwaliteiten hebben. Op deze pagina zullen wij kort de verschillende zitoplossingen behandelen en de verschillen van de diverse systemen uit te leggen. Zo kunt u uw keuze vereenvoudigen.

Kohl Tempeo bureaustoel
Klöber Mera klimaat bureaustoel
Klöber Mera klimaat bureaustoel

Bureaustoelen voorzien van een “synchroonmechaniek”

Bureaustoelen die voorzien zijn van een synchroon mechaniek zijn de opvolger van de bureaustoelen met een “permanent contact” systeem. Bij deze bureaustoelen heeft de gebruiker niet het gevoel dat deze achterover valt zodra deze gaat zitten. Daardoor wordt voorkomen dat de bureaustoel vastgezet wordt waardoor de gebruiker ongewenste problemen met de gezondheid kan krijgen.

Bij permanent contact stoelen was de zitting vast en bewoog alleen de rugleuning van de stoel. Het was bij deze toch goede bureaustoel bijzonder belangrijk dat de weerstand van de rugleuning exact ingesteld werd, daar de praktijk uitwees dat de meeste mensen dit niet deden of begrepen werd de rugleuning vastgezet met alle negatieve gevolgen voor de ergonomie van de bureaustoel.

Op zich was dit geen slecht concept maar voor de gebruiker was dit minder prettig omdat deze het gevoel kreeg achterover te vallen. Bij stoelen met een synchroon mechaniek beweegt de rugleuning naar achteren en kantelt de zitting mee in een verhouding van ongeveer 2:1 3:1 of 4:1.Doordat de zitting gedeeltelijk kantelt heeft de gebruiker minder last van een achterover vallen gevoel.

Wij hebben in dit segment bureaustoelen gekozen voor Klöber, Köhl en Hagen vanwege de goede kwaliteit, het brede programma en het goede design. De Hagen bureaustoelen zijn onze eigen producten gefabriceerd door gerenommeerde fabrikanten.

Waarom KÖHL bureaustoelen

BOOM heeft voor KÖHL gekozen omdat de prijs/kwaliteit verhouding van Köhl producten de top in de markt zijn. KÖHL neemt zijn verantwoordelijkheid in de maatschappij en is een private Europese producent.

Logo Kohl bureaustoelen

Synchroon bureaustoelen in onze shop


Stoelen voorzien van “Balanced Movement Mechanism”

HÅG uit Noorwegen,

HÅG uit Noorwegen is de fabrikant die het “Balanced Movement Mechanism” uitgevonden heeft.

Dit concept is dynamischer dan het synchroon mechaniek doordat deze bureaustoelen het lichaam nog meer laten bewegen.

De beweging begint altijd vanuit de voeten, hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd en het lichaam blijft in een betere conditie.

De beweging van deze stoel komt het meest overeen met de beweging op een paard (daar is ook het oorspronkelijke idee ook vandaan gekomen).

Logo HAG bureaustoelen

HÅG stoelen in onze shop

Haider Bioswing stoelen met pendelmechaniek.

Bioswing is de grote winnaar in een vergelijkende test van Duitse verzekeringsmaatschappijen in de categorie speciale bureaustoelen

Haider is de uitvinder van het pendelmechaniek voor ergonomische bureaustoelen.

Met name voor mensen met lage rugpijn is deze stoel uitermate geschikt.

De voortdurende bewegingen versterken de rugspieren wat de enige behandeling is bij rugklachten.

Onder de naam Bioswing fungeert dit pendelmechaniek als een soort constante rugmassage.

Zelfs als de gebruiker denkt stil te zitten gaat deze “massage” door.

Door het pendelmechaniek hangt de zitting van de stoel helemaal vrij en kan alle kanten op bewegen en toch hebben wij nog nooit gehoord dat dit “bewegend zitten” als onprettig wordt ervaren.

Het Pendelsysteem stimuleert continue kleine bewegingen die zorgen voor een positieve uitwerking op de wervelkolom. Net als bij spieren is beweging van groot belang voor de tussenwervel schijven.

Bioswing bureaustoelen logo

Bioswing bureaustoelen in onze shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.