Akoestische wanden en scheidingswanden

Onze fabrikanten van scheidingswanden

Abstracta

Abstracta

Abstracta, Zweedse fabrikant van geluidsabsorberende schermen en oppervlakken met geïntegreerde akoestische eigenschappen

Logo ophelis kantoormeubelen

ophelis

Ophelis is een private Duitse fabrikant van kantoormeubelen en bestaan al sinds 1893.

Glimakra logo

Glimakra

Glimakra uit Zweden ontwikkelt en produceert soundscapes voor verschillende soorten openbare ruimtes.

Reyem logo

Reyem

Reyem al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van diverse scheidingswanden.

Logo Huislijn kantoormeubelen

Huislijn Kantoormeubelen

Huislijn is een Nederlandse leverancier van economische kantoormeubelen.

Akoestische wanden en scheidingswanden

Scheidingswanden voor kantoor en bureau gericht op akoestiek en/of privacy zijn zaken die men momenteel veel hoort met betrekking tot het hedendaagse kantoor.

Niet zo heel vreemd:  want waar we vroeger allemaal aparte kantoorruimtes hadden, zien we nu regelmatig één kantoorvloer, vaak met open industriële plafonds en grote glaspartijen of andere harde materialen.

In deze open structuur, zijn meerdere medewerkers aan het werken, overleggen of bellen. Met andere woorden een ruimte met veel echo. Dit wordt vaak als vervelend en afleidend ervaren voor medewerkers die zich moeten concentreren op materie of moeilijke gesprekken.

Het storende geluid in deze grote open ruimte noemt met “hoogfrequent geluid” wat kan resulteren in o.a. concentratieverlies, vermoeidheid, hoofdpijn, stress, hoger ziekteverzuim.

Kantoormeubilair van ophelis met model sum met hoge Paravento wanden.

Scheidingswanden voor akoestiek en/of privacy

De meeste werkplekken, zeker kantoren met een open structuur bieden geen privacy.  Een aantal kleine ruimtes of afgescheiden ruimtes waar medewerkers zich kunnen afzonderen bieden vaak een oplossing. Kasten, planten en scheidingswanden zijn voorbeelden die `privacy zones` kunnen markeren. Hierbij een aantal voorbeelden van type akoestische- of scheidingswanden:

  1. Wand- of plafondpanelen
  2. Opzetwanden voor montage op/aan het bureaublad
  3. Wanden vanaf de grond tussen de bureaus
  4. Wanden vanaf de grond los in de ruimte
  5. Systeemwanden

De diverse type wanden

Wandpanelen

Wanden met een grote oppervlakte en die afgewerkt zijn met harde materialen zoals stucwerk of beton, zullen bijdragen aan een langere nagalmtijd. Een oplossing hiervoor kunnen akoestische wandpanelen zijn: decoratief en geluidsabsorberend tegelijkertijd!

Opzetwanden voor het bureau

Deze opzetwanden worden gemonteerd aan het werkblad, geschikt om privacy te creëren of in een meer akoestische uitvoering voor geluidsabsorptie.

Scheidingswanden vanaf de grond tussen de bureaus

Dit zijn scheidingswanden die op de grond staan tussen de bureaus, denk hierbij bv aan afscheiding bij callcenter werkplekken.

Scheidingswanden vanaf de grond los in de ruimte

Stabiele scheidingswanden die op de grond staan al dan niet op steunpoten of wielen. U kunt er voor kiezen om losse wanden naast elkaar te zetten, maar vaak is het ook mogelijk om de wanden onderling aan elkaar te koppelen.

Systeemwanden

Met behoud van de open structuur kunnen doorzichtige systeemwanden een uitkomst bieden. Het voordeel van een ruimte met doorzichtige systeemwanden is dat de medewerkers wel worden gezien maar niet worden gestoord. Met deze wanden kunt u rustige werkplekken of vergaderruimtes creëren.

Er is een grote diversiteit aan systeemwanden voor kantoren. Men kan kiezen voor volledig doorzichtige scheidingswanden, maar ook voor halfdichte wanden, waarbij bijvoorbeeld de onderkant dicht is.  Zo behoudt men toch de ruimte, maar wordt er wel meer privacy gecreëerd.

Akoestiek verbeteren is een goede investering

Goede akoestiek en de mogelijkheid voor medewerkers tot privacy zijn zaken die essentieel zijn voor een gezonde werkplek en een belangrijk onderwerp bij ARBO en werkgevers. Het éénmalig investeren zorgt voor een hoger rendement van medewerkers, waardoor de producten zich vanzelf terug verdienen!

Scroll naar top