Akoestische en scheidingswanden wanden


Scheidingswanden

Scheidingswanden voor kantoor en bureau gericht op akoestiek en/of privacy zijn zaken die men momenteel veel hoort met betrekking tot het hedendaagse kantoor. Niet zo heel vreemd:  want waar we vroeger allemaal aparte kantoorruimtes hadden, zien we nu meer kantoren ingericht naar het idee van “het nieuwe werken” vaak met open industriële plafonds en grote glaspartijen of andere harde materialen.Kantoormeubilair van ophelis met model sum met hoge Paravento wanden. Kantoormeubilair van ophelis met model sum met hoge Paravento wanden.[/caption]

Eén kantoorvloer met een open structuur, waar meerdere medewerkers aan het overleggen of bellen zijn. Met andere woorden een ruimte met veel echo. Dit wordt vaak als vervelend en afleidend ervaren voor medewerkers die zich moeten concentreren op materie of moeilijke gesprekken.

Het storende geluid in deze grote open ruimte noemt met “hoogfrequent geluid” wat kan resulteren in o.a. concentratieverlies, vermoeidheid, hoofdpijn, stress, hoger ziekteverzuim….

Kantoor scheidingswanden voor akoestiek en/of privacygeluidsabsorberende panelen Wannabetree – decoratief en akoestisch[/caption]

De meeste werkplekken, zeker kantoren met een open structuur bieden geen privacy.  Een aantal kleine ruimtes of afgescheiden ruimtes waar medewerkers zich kunnen afzonderen bieden vaak een oplossing. Scheidingswanden en planten zijn voorbeelden die `privacy zones` kunnen markeren.

Wandpanelen

Wanden met een grote oppervlakte en die afgewerkt zijn met harde materialen zoals stucwerk of beton, zullen bijdragen aan een langere nagalmtijd. Een oplossing hiervoor kunnen akoestische wandpanelen zijn: decoratief en geluidsabsorberend tegelijkertijd!

Opzetwanden voor het bureau

Deze opzetwanden worden gemonteerd aan het werkblad, geschikt om privacy te creëren of in een meer akoestische uitvoering voor geluidsabsorptie.

Scheidingswanden vanaf de grond tussen de bureaus

Dit zijn scheidingswanden die op de grond staan tussen de bureaus, denk hierbij bv aan afscheiding bij callcenter werkplekken.

Scheidingswanden vanaf de grond los in de ruimte

Stabiele scheidingswanden die op de grond staan al dan niet op steunpoten of wielen. U kunt er voor kiezen om losse wanden naast elkaar te zetten, maar vaak is het ook mogelijk om de wanden onderling aan elkaar te koppelen.

Systeemwanden

Met behoud van de open structuur kunnen doorzichtige systeemwanden een uitkomst bieden. Het voordeel van een ruimte met doorzichtige systeemwanden is dat de medewerkers wel worden gezien maar niet worden gestoord. Met deze wanden kunt u rustige werkplekken of vergaderruimtes creëren.

Er is een grote diversiteit aan systeemwanden voor kantoren. Men kan kiezen voor volledig doorzichtige scheidingswanden, maar ook voor halfdichte wanden, waarbij bijvoorbeeld de onderkant dicht is.  Zo behoudt men toch de ruimte, maar wordt er wel meer privacy gecreëerd.

Goede akoestiek en de mogelijkheid voor medewerkers tot privacy zijn zaken die essentieel zijn voor een gezonde werkplek en een belangrijk onderwerp bij ARBO en werkgevers. Het éénmalig investeren zorgt voor een hoger rendement van medewerkers, waardoor de producten zich vanzelf terug verdienen!

Rekensom European Facility Management Congres 2013 te Praag:

Het gebrek aan concentratie van werknemers kost de werkgever jaarlijks 24 werkdagen per werknemer.

Bijna al deze wanden zijn niet alleen maar geschikt voor kantoren maar kunnen ook voor andere locaties een oplossing bieden: overal waar afscheiding, akoestiek en/of privacy van belang zijn!

Bent u op zoek naar de juiste scheidingswanden voor uw kantoor, laat het ons gerust weten, wij adviseren u graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.