Zaalstoelen

De betere zaalstoelen en/of kerkstoelen

Lammhults
Campus stoelen
Lammhults
HOWE
40/4 stoelen
Howe
Casala
Curvy stoelen
Casala

Zaalstoelen en/of kerkstoelen

Deze stoelen zijn voor inrichtingen van zeer grote ruimtes, aula’s, zalen of kerken. Naast uitstraling en comfort is doelmatigheid en duurzaamheid hier van groot belang. Deze stoelen moeten vaak tegen een stootje kunnen.

Deze zaalstoelen zijn er in vele modellen, vormgeving, materialen, uitvoeringen en in vele prijsklassen. Er zijn verschillende zitconcepten die elk hun eigen eigenschappen en kwaliteiten hebben. Wij willen u behulpzaam zijn met het maken van de juiste keuze.

Hieronder een aantal belangrijke aandachtspunten waar u op moet letten bij uw keuze van de juiste zaalstoelen of kerkstoelen:

KOPPELBAAR OF NIET?

Wat bij zaalstoelen een heel belangrijk aandachtspunt is, is of de stoelen voorzien moeten worden van koppelingen. Zaalstoelen moeten vaak snel een veelvuldig geplaatst en gekoppeld worden en daarom is het van belang dat deze koppelingen deugdelijk zijn en dat de stoelen ook vooral op een snelle manier te koppelen zijn. Snel te plaatsen. Snel opgeruimd.
In Nederland is het verplicht om bij 100 stoelen of meer in rijen of zaalopstelling deze stoelen te koppelen (Bouwbesluit 2012). Bij brand of paniek moeten de doorgangen in de zaal vrij zijn en doordat de stoelen gekoppeld zijn worden ze minder makkelijk omver gegooid in panieksituaties.

Koppelingen

U kunt zich misschien voorstellen dat wanneer er paniek uitbreekt en de stoelen schieten los uit hun koppeling dat het een chaos wordt van los door elkaar liggende stoelen.
Een goede koppeling zorgt ervoor dat de stoelen goed vast blijven zitten en wellicht een rij gekoppelde stoelen omgaat, maar er geen chaos ontstaat waardoor de doorgangen minder snel versperd worden en men in noodsituaties zich sneller uit de voeten kan maken.
Er bestaan verschillende manieren van koppelingen – bijvoorbeeld een rijenverbinding, vloerkoppeling, finkoppeling, koppeling onder de armleggers – hierbij spelen uitvoering van de stoel en gewenste opstelling (denk hierbij aan een opstelling met een radius) een belangrijke rol. 

Koppelbare Casala Lynx
Lynx Zaalstoelen Voorzien Van Zifra Stoelnummering

Casala zaalstoelen: met de focus op een duurzame wereld.

Casala is in 1917 opgericht in Lauenau, nabij Hannover (Duitsland). In de beginjaren werden daar houten schoenzolen geproduceerd, maar al snel werd de omslag gemaakt naar de productie van houten meubelen. Na verloop van tijd werd de focus gelegd op metalen en gestoffeerde meubelen met een duurzaam karakter. Vandaag de dag biedt Casala een complete collectie hoogwaardig projectmeubilair en soft seating, circulair en gerefurbished meubilair. Casala is gevestigd in Culemborg en heeft vestigingen in Duitsland, Engeland en Frankrijk.

menu Casala

Howe : Moving Design

HOWE Furniture werd in 1928 in Connecticut opgericht door Harold Howe. Geïnspireerd door de vroege Bauhaus-beweging – en het principe van vorm volgende functie – begon HOWE met het maken van vrijwel elk meubel dat eenvoudig en buitengewoon flexibel was. HOWE gelooft we in de zin van beweging; het idee dat wat we doen niet alleen het niveau van vakmanschap of de beperkingen binnen design verlegt, maar ook de mensen die het elke dag gebruiken.

Daarom bieden alle stoelen en tafels van HOWE een onberispelijke functionaliteit. Je kunt ze vouwen. Je kunt ze stapelen. Je kunt ze op elke gewenste manier rollen, waardoor de ruimtes waarin we werken, denken, studeren en communiceren worden geoptimaliseerd. Net zoals je er troost in kunt voelen; de look, de originaliteit, de manier waarop vorm de functie volgt tot in het kleinste detail. Keer op keer. HOWE en gelooft in bewegend design. Sinds 1928. 

menu Howe

Lammhults: Omdat de ruimte ertoe doet!

Bij Lammhults zijn ze ervan overtuigd dat design een groot potentieel heeft om ons dagelijks leven te verbeteren en bij te dragen aan meer betekenisvolle en duurzame manieren van leven. De optimistische geest is een bepalend kenmerk van Lammhults – een essentieel onderdeel van het erfgoed sinds 1945.

menu Lammhults

RBM: Scandinavisch Design sinds 1975

Scandinavisch design, dat vaak wordt gecategoriseerd door minimalisme, is een stroming die over de hele wereld wordt bewonderd. Het is een gemoedstoestand die wordt uitgedrukt door middel van design. Het streven ernaar om zonder poespas een prachtige stijl te bereiken door een reeks functionele designstukken te creëren die zowel een doel dienen als een betekenisvol verhaal hebben

menu RBM

de logo's op deze pagina zijn gelinkt naar de fabrikant

Scroll naar boven