Zaalstoelen, kerkstoelen – waar moet u op letten?

Zaalstoelen zijn voor inrichtingen van zeer grote ruimtes, aula’s, zalen of kerken. Naast uitstraling en comfort is duurzaamheid hier van groot belang. Deze stoelen moeten vaak tegen een stootje kunnen.

Stoelen zijn er in vele modellen, vormgeving, materialen, uitvoeringen en in vele prijsklassen. Er zijn verschillende zitconcepten die elk hun eigen eigenschappen en kwaliteiten hebben. Wij willen u behulpzaam zijn met het maken van de juiste keuze.

zaalstoelen, kerkstoelen Casala Curvy
stapelbaar, koppelbaar en breed inzetbaar

Wij hebben op onze website de volgende onderverdeling gemaakt:

  • zaalstoelen (lunchen en ontmoeten)
  • kantinestoelen (lunchen)
  • conferentiestoelen (ontmoeten)

Op deze pagina zullen wij kort wat aandachtspunten inzake zaalstoelen behandelen om uw keuze proberen te vereenvoudigen.

Bij grote evenementen en congressen zullen we o.h.a. een stoel adviseren in kunststof of eventueel een houten uitvoering. Bij kerkstoelen kunt u nog kiezen voor een geheel of gedeeltelijk gestoffeerde uitvoering met of zonder armleggers.

Zaalstoelen, kerkstoelen koppelbaar of niet?

Wat bij zaalstoelen een heel belangrijk aandachtspunt is, is of de stoelen voorzien moeten worden van koppelingen. Zaalstoelen moeten vaak snel een veelvuldig gekoppeld worden en daarom is het van belang dat deze koppelingen deugdelijk zijn en dat de stoelen ook vooral op een snelle manier te koppelen zijn. Snel te plaatsen. Snel opgeruimd.

In Nederland is het verplicht om bij 100 stoelen of meer deze stoelen te koppelen (Bouwbesluit 2012). In veel gemeenten zijn brandweereisen aan koppelbare stoelen gesteld. Bij brand of paniek moeten de doorgangen in de zaal vrij zijn en doordat de stoelen gekoppeld zijn worden ze minder makkelijk omver gegooid in paniek situaties waardoor de doorgangen minder snel versperd worden en men in noodsituaties zich sneller uit de voeten kan maken.

Stapelbaarheid en logistiek

In grote zalen en kerken, bij evenementen, concerten en congressen waar regelmatig gevarieerd wordt met de opstelling, is de stapelbaarheid van de stoel een belangrijk aandachtspunt en daarbij net zo belangrijk de mogelijkheid tot een transport- of stapelwagen. Juist hier geldt:[quote]snel ter plekke, snel verdwenen![/quote]

Praten we over een opstelling van grote aantallen zaalstoelen in rijen dan is de mogelijkheid tot een stoel- en/of rijnummering ook van belang.

Bent u op zoek naar de juiste zaalstoel laat het ons gerust weten, wij adviseren u graag! Door het geven van presentaties en beschikbaar stellen van proefstoelen geven wij u de tools om de juiste keuze te bepalen.

zaalstoelen van Boom Kantoorprojecten
Vaak geldt hier: Snel plaatsten. Snel opgeruimd
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.