ontvangstmeubilair

Ontvangstmeubilair

lounche of wachtruimte

Ontvangstmeubilair is geschikt voor de entree van uw bedrijf en geeft de eerste indruk aan uw klanten en zakenrelaties. Van belang is dat deze klanten en bezoekers bij ontvangst zich welkom voelen en de sfeer beleven die u als bedrijf wilt uitstralen. Daarom is het belangrijk dat u aandacht besteedt aan de inrichting van uw ontvangstruimte.

Wij hebben onze collectie ontvangstmeubelen onderverdeeld in:

Flip and Fold modulair zitsysteem
Flip and Fold de blikvanger in iedere ontvangstruimte

Wachtmeubilair

Wachtkamers zijn er in vele soorten en maten en daardoor ook op vele manieren in te richten. Ook hier geeft de inrichting vaak weer in wat voor bedrijf u bent. Ook hier wil de bezoeker zich op zijn of haar gemak voelen.

Praten we over een wachtkamer die continu bezocht wordt, denk aan bijvoorbeeld (tand)artspraktijken e.d., dan is het van belang dat u let op een eventueel te gebruiken stoffering van het meubilair. Is het eenvoudig schoon te houden/te krijgen? Is het slijtvast genoeg? Heb ik klanten die fysiek gezien ondersteuning nodig hebben om op te staan in dat geval adviseren we het gebruik van armleggers.

Het ligt over het algemeen niet in de bedoeling dat u uw klanten of bezoekers laat wachten maar het kan natuurlijk voorkomen. In dat geval past een comfortabel zitje of een leuke bank waardoor het wachten tot een aangenaam verpozen wordt. Wachtmeubilair is ook hier een belangrijk onderdeel om uw bedrijf te presenteren.

Flow de modulaire ontvangstbank

Flow de wachtbank voor o.a openbare ontvangstruimtes

Loungemeubilair

Een lounge is een plek of kamer die is ingericht met relaxed zittend meubilair of kussens waar je tot rust kunt komen. Tegenwoordig wordt er in de moderne werkomgeving steeds meer gebruik gemaakt van lounge meubilair: het informele werken in een zo ongedwongen mogelijke omgeving.

Mede door Het Nieuwe Werken wisselt men de “gewone” bureau-werkplek vaak af met allerlei lounge achtige configuraties: lage kleurrijke banken of modulaire elementen en trendy stoelen. PC’s worden steeds meer ingeruild voor notebooks en iPads en het bieden van mogelijkheden tot communicatie in een ongedwongen creatieve sfeer wordt wellicht dé functie van het kantoor.

Lounge meubilair uit het nieuwe werken programma van Boom kantoormeubilair. Ontworpen met oog voor HNW voorzien van kabelgoten en laptop tafels.

Baliemeubilair

Net als de entree het visitekaartje van uw bedrijf, hiermee geeft u de eerste indruk af aan klanten en zakenrelaties. Uw bedrijfsimago weerspiegelend maar ook praktisch in die zin dat bezoekers weten waar ze moeten zijn voor informatie.

Er zijn verschillende soorten balies: zitbalies, stabalies of een combinatie van beide. Indien het een zitbalie betreft moet deze ergonomisch ingericht zijn. Als een medewerker langer dan 2 uur per dag beeldschermwerk verricht aan de balie zijn voorschriften hierop van toepassing.

Wat ook een belangrijk punt is is dat de medewerker achter de balie beeldschermwerk kan doen terwijl de bezoeker te woord  wordt gestaan. Met andere woorden iemand die achter een balie werkt moet op gelijke ooghoogte kunnen communiceren met een bezoeker. Denk hierbij aan een verhoogde vloer.

Het is dus van belang dat de bezoekers van uw bedrijf het juiste gevoel en de juiste sfeer ervaren die u als bedrijf wilt uitstralen. Of het nou om een open entree met vrolijk en speels lounge meubilair of wachtmeubilair of om een zakelijke informatiebalie gaat,  Boom Kantoorprojecten kan met u meedenken qua inrichting om in uw ontvangstruimte de gewenste sfeer in combinatie met de gewenste functionaliteiten te laten samenkomen.

ontvangstmeubilair

Een goed ingerichte balie vermindert het risico op RSI klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.