menu

Bioswing 4 Serie – onbewust bewegen

Haider Bioswing 4 Serie

Bioswing 4 Serie zorgt voor het onbewust bewegen tijdens het zitten

Bioswing 4 Serie

Bureaustoelen Bioswing 4 Serie zijn voorzien van een Bioswing-pendelsysteem. Dit systeem zorgt voor een continue horizontale beweging van het zitvlak. Deze continue beweging resulteert in wisselende spanningen in de tussenwervelschijven, hetgeen belangrijk is voor een gezonde rug.

Bioswing bureaustoelen bevorderen concentratie en motivatie en worden aanbevolen door orthopedisten en fysiotherapeuten.

Voordelen

  • Voorzien van het Bioswing pendelmechaniek
  • Onbewust meer beweging
  • U voelt zich fitter
  • U bent productiever
  • Geen statische belasting tijdens zitten met als gevolg een betere doorbloeding van de spieren
  • De continue prikkeling van de bewegingssensoren in uw lichaam houdt u alert en draagt bij aan een betere concentratie en prestatie.
  • Voorkomt en verlicht rugklachten, de continue beweging zorgt voor wisselende spanningen in de tussenwervelschijven, daardoor zakken deze niet in en voorkomt klachten.

Eigenschappen

Comfortabel en volledig aanpasbaar

Lang een statische houding aannemen resulteert in vermoeidheid en klachten. Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Het Pendelsysteem onder de Bioswing bureaustoelen stimuleert continue kleine bewegingen waarvan de uitslag door de zwaartekracht wordt beperkt wat zorgt voor een positieve uitwerking op de wervelkolom.

Dit zitsysteem zorgt voor een optimale houding en een continue beweging. De spieren worden voortdurend gestimuleerd en de tussenwervelschijven zakken niet in. Het pendelmechaniek geeft de gebruiker een zeer solide en comfortabele zitervaring en voorkomt rugpijn.

De zithoek is traploos instelbaar zodat een ieder de stoel geheel naar eigen wens kan instellen.

Bioswing pendelmechaniek

Unieke stoel met pendelmechaniek

Haider is de uitvinder van het pendelmechaniek voor anti rugpijn bureaustoelen.
Onder de naam Bioswing fungeert dit pendelmechaniek als een soort constante rugmassage. Zelfs als de gebruiker denkt stil te zitten gaat deze “massage” door.

Door het pendelmechaniek hangt de zitting van de stoel helemaal vrij in kabels omgeven door stabilisatoren en kan alle kanten op bewegen. Hoewel je zou kunnen denken dat dit een instabiel gevoel geeft is juist het tegendeel waar.

Het Pendelsysteem stimuleert continue kleine bewegingen waarvan de uitslag door de zwaartekracht wordt beperkt. Dit zorgt voor een positieve uitwerking op de wervelkolom.

Net als bij spieren is beweging van groot belang voor de tussenwervel schijven. De massage van deze schijven zorgt ervoor dat deze dikker blijven. In veel gevallen heeft dit een positieve uitwerking op rugklachten en rugpijn.

Werking Haider Bioswing zitsysteem

Bioswing zitsysteem

Het Bioswing zitsysteem is als beste uit de test gekomen bij een onafhankelijk onderzoek van het Duitse BGIA “Instituut voor Arbeid en Veiligheid en ongevallenverzekering” en het Nederlandse  TNO Arbeid.

Testrapport vind u onderaan deze pagina.

Bioswing 4 Serie

Geraakt door de rugpijn van veel mensen, ontwikkelde en bouwde de oprichter van het bedrijf, Eduard Haider, begin jaren tachtig de eerste ontkoppelde en zwaaiende werkstoelen op de locatie van het bedrijf in het noordoosten van Beieren.

In nauwe samenwerking met universiteiten, hogescholen, specialisten en therapeuten verfijnde en optimaliseerde hij zijn eerste producten zodat nieuwe productlijnen en extra toepassingsgebieden ontstonden: in totaal 10 patenten documenteren deze innovatieve en creatieve prestaties.

De afgelopen 35 jaar zijn uitstekende oplossingen voor therapie, revalidatie en training ontstaan , die nu door tienduizenden fysiotherapeuten in de dagelijkse praktijk met hun patiënten worden gebruikt.

Collectie Bioswing 4 Serie

Gebruiksaanwijzing Bioswing 4 Serie

Documentatie en informatie

Scroll naar top