menu

Haider Bioswing - 5 Serie

Bioswing 5 Serie bureaustoelen - superieure zitcultuur

Bioswing 5 Serie

De bureaustoelen uit de Bioswing 5 Serie zijn net als alle Bioswing stoelen uitgerust met het unieke pendelmechanisme. Dit systeem zorgt voor een continue horizontale beweging van het zitvlak. Deze continue beweging resulteert in wisselende spanningen in de tussenwervelschijven, hetgeen belangrijk is voor een gezonde rug.

Bioswing bureaustoelen bevorderen concentratie en motivatie en worden aanbevolen door orthopedisten en fysiotherapeuten.

Voordelen

  • Voorzien van het Bioswing pendelmechaniek
  • Onbewust meer beweging
  • U voelt zich fitter
  • U bent productieve
  • Geen statische belasting tijdens zitten met als gevolg een betere doorbloeding van de spieren
  • De continue prikkeling van de bewegingssensoren in uw lichaam houdt u alert en draagt bij aan een betere concentratie en prestatie

Eigenschappen

Comfortabel en volledig aanpasbaar

Lang een statische houding aannemen resulteert in vermoeidheid en klachten. Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Het Pendelsysteem onder de Bioswing bureaustoelen stimuleert continue kleine bewegingen waarvan de uitslag door de zwaartekracht wordt beperkt wat zorgt voor een positieve uitwerking op de wervelkolom.

Dit zitsysteem zorgt voor een optimale houding en een continue beweging. De spieren worden voortdurend gestimuleerd en de tussenwervelschijven zakken niet in. Het pendelmechaniek geeft de gebruiker een zeer solide en comfortabele zitervaring en voorkomt rugpijn.

De zithoek is traploos instelbaar zodat een ieder de stoel geheel naar eigen wens kan instellen.

Werking Haider Bioswing zitsysteem

560 iQ Detensor

Bioswing 560 iQ Detensor heeft alle goede eigenschappen van de bureaustoelen van de Bioswing 5 Serie. Daarbij is de stoel standaard uitgevoerd met een neksteun en lamellen rugleuning.

De speciale vorm van de lamellen zet de contactdruk van het lichaam om in een opwaartse beweging van de latten. Dit zorgt voor een lichte extensie van de wervelkolom en een effectieve verlichting van de tussenwervelschijven.

Daarbij verbeteren de lamellen tegelijkertijd de luchtcirculatie in de zitting en rugleuning, zodat er altijd een aangenaam zitklimaat is .

Bioswing 5 Serie

Geraakt door de rugpijn van veel mensen, ontwikkelde en bouwde de oprichter van het bedrijf, Eduard Haider, begin jaren tachtig de eerste ontkoppelde en zwaaiende werkstoelen op de locatie van het bedrijf in het noordoosten van Beieren.

In nauwe samenwerking met universiteiten, hogescholen, specialisten en therapeuten verfijnde en optimaliseerde hij zijn eerste producten zodat nieuwe productlijnen en extra toepassingsgebieden ontstonden: in totaal 10 patenten documenteren deze innovatieve en creatieve prestaties.

De afgelopen 35 jaar zijn uitstekende oplossingen voor therapie, revalidatie en training ontstaan , die nu door tienduizenden fysiotherapeuten in de dagelijkse praktijk met hun patiënten worden gebruikt.

Collectie Bioswing 5 Serie

Gebruiksaanwijzing Bioswing 5 Serie

Documentatie en informatie

Scroll naar top