Casala's Palau Capsule

Palau Capsule - Cocon. Geborgenheid. Comfort. Vernieuwing

Palau Capsule

Palau Capsule soft seating is een stijlvolle oplossing voor de toenemende behoefte aan concentratie en privacy in de kantooromgevingen of openbare ruimtes. De vorm en functie van Capsule zijn geïnspireerd op een cocon, welke garant staat voor geborgenheid, comfort en vernieuwing.

Capsule is een akoestische fauteuil of bank waarin je je even kunt terugtrekken, een telefoontje kunt plegen of een informeel gesprek met iemand kunt voeren. Uitermate geschikt in drukke en rumoerige kantoren, openbare ruimtes of lounge ruimtes.

Design: Kateryna Sokolova

Voordelen

  • Fraai design
  • Oase van rust in drukke kantooromgevingen
  • Object dat privacy creëert
  • Geen afgesloten ruimte
  • Omgevingsgeluid wordt geabsorbeerd door de stoffering aan de binnen- en buitenzijde
  • Leverbaar als 1- en 2 zitter
  • Veelzijdigheid in uitvoering door de mogelijkheid van duo stoffering

Eigenschappen

Palau Capsule

In grote kantooromgevingen is Capsule een stijlvol object dat privacy creëert zonder volledig afgesloten te zijn van de omgeving. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld ongestoord te kunnen telefoneren of in te lezen.

Een bijkomend voordeel van deze Capsule is dat door de stoffering aan de binnen – en buitenzijde het omgevingsgeluid wordt geabsorbeerd, hetgeen de akoestiek in de ruimte ten goede komt.

Uitbreiding met:

Capsule Lounge: verkrijgt door het halveren van de cocon een meer open karakter. Dit maakt hem uitermate geschikt voor informele settings als ontvangen en ontmoeten. Verkrijgbaar als fauteuil, twee- en 3-zits bank.

Capsule Bench: Hiermee kan in lounge- en wachtruimtes eenvoudig extra zitruimte worden gerealiseerd. Capsule Bench is verkrijgbaar in meerdere vormen en afmetingen. 

Uitvoering Capsule

Het onderstel van Capsule bestaat uit een constructie, waarbij er geen verbindingen zichtbaar zijn. De constructie is vervaardigd uit eikenhout, gecombineerd met staal.

Palau Capsule biedt plaats aan 1 tot 3 personen. De duo-stoffering, waarbij de binnen- en buitenzijde zijn uitgevoerd met kleuren uit dezelfde stofgroep, maken de veelzijdigheid in uitvoering bijzonder groot, waardoor de Capsule over het algemeen wel in te passen is in ieder interieur of ruimte.

Capsule duo-stoffering

Tail bijzettafeltjes

Een leuk bijpassend product zijn de Palau Tail bijzettafeltjes, ideaal voor een laptop, koffie of om documentatie op te bergen.

Beschikbaar in 3 varianten als corner en folded (hoogte 48cm) en Tail laptoptafel (hoogte 65cm). Standaard leverbaar in de kleuren gitzwart, zuiverwit, pastelblauw en honinggeel.

Palau Tail tafeltjes
Palau Capsule

Palau is een collectie binnen het merk Casala.

Capsule heeft de FX International Interior Design Award gewonnen in de categorie Product of the Year 2018.

Capsule is tevens de winnaar van de German Design Award 2020 in de categorie ‘Excellent Product Design’ voor ‘Office Furniture’. Casala en designer Kateryna Sokolova zijn bijzonder trots dat de jury van de German Design Council het predicaat ‘Winnaar’ heeft toegekend aan Capsule. Met het winnen van deze award onderstreept Casala haar rol als producent van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit.

Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. Honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair naast een goed design ook veel comfort en gebruiksgemak biedt.

Collectie Palau Capsule

Documentatie en informatie

Winkelwagen
Scroll naar top