Howe Munkegaard

Howe Munkegaard stoel - " Mosquito" van Arne Jacobsen

Howe Munkegaard stoel

Howe Munkegaard stoel staat ook bekend als de Mosquito stoel en is een 4-poots stoel die opvalt. Munkegaard is een typisch design van Arne Jacobsen: controversieel, elegant en edgy.

De stoel, geïntroduceerd in 1955 bij de Munkegaard  School in Denemarken, is heden ten dagen nog steeds een eye-catcher!

Geschikt voor de toepassing in zowel scholen, restaurants, bedrijfskantines, educatieve ruimtes, horeca als ook voor de thuis omgeving. Howe Munkegaard stoel is de nieuwe opvallende klassieker voor de 21ste eeuw!

Design: Arne Jacobsen

voordelen

  • Comfortabele zit
  • Gemakkelijk stapelbaar (fineer: 20 stoelen op stoelenwagen a 182cm/ 12 stoelen op vloer a 126cm.
  • Gestoffeerd of ongestoffeerd
  • Als stoel of bar/counter stoel leverbaar
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Streng en gedurfd
  • Retro design Arne Jacobsen
  • Stoelenstapelwagen leverbaar

Eigenschappen

Howe Munkegaard stoel

Howe Munkegaard

Howe Munkegaard stoel

Howe Munkegaard stoel is nu ontworpen voor demontage wat weer betekend dat de stoel gemakkelijk kan worden gedemonteerd in afzonderlijke onderdelen voor recycling. De stoel is FSC- gecertificeerd en het frame is voorzien van het meer milieuvriendelijke Chrome3. 

Howe heeft met deze Munkegaard stoel een milieubewuste stoel gemaakt met behoud van het esthetiek van het origineel maar met de duurzaamheid van deze huidige tijd.

HOWE Furniture werd opgericht in 1928 in Connecticut door Harold Howe. Geïnspireerd door de vroege Bauhaus-beweging – en het principe van vormvolgfunctie – begon HOWE met het maken van  meubels die eenvoudig en buitengewoon flexibel waren.

Tegenwoordig worden alle internationale HOWE-activiteiten beheerd vanuit Denemarken Middelfart, met een sterke internationale verkoop en een uitgebreid leveringsnetwerk. HOWE a/s heeft dochterondernemingen in de VS, het VK, Frankrijk en Polen. HOWE is eigendom van CF Group.

De bedrijfswaarden van Howe die als basis gelden zijn:

Passie · Innovatie · Flexibiliteit · Focus · Menselijkheid

Collectie Howe Munkegaard

Documentatie en downloads

Winkelwagen
Scroll naar top